Zomer en winterbanden

Zowel zomer- als winterbanden zijn erg belangrijk en bieden beiden verschillende voordelen. We vertellen graag meer hierover.

Ervaringen van de autosloperij

Als autosloperij ervaren wij aan den levende lijve wat de verschillende seizoenen doen kunnen doen met een auto (en bestuurder). Tijdens winterse omstandigheden, denk aan een pak sneeuw, of ijzel, komen er feitelijk meer auto’s binnen op onze autosloperij. Logisch uiteraard, er zijn nu eenmaal beduidend meer aanrijdingen door de bijkomende gladheid. Aanrijdingen vinden dan over het algemeen vaker plaats op binnendoor wegen dan op de snelweg; men moet vaker ‘abrupt’ stoppen, of iets ontwijken en bijsturen.

Het valt vooral op dat auto’s zonder winterbanden de brokkenpiloten zijn; ongewild en onbedoeld uiteraard, heeft men véél minder grip op de weg door de hele winter lang met zomerbanden te blijven rijden.

In de zomer gebruik je zomerbanden

Zomerbanden zijn er voor gebruik in de periode april t/m eind oktober. Hierna stap je over op winterbanden. Waarom? Zomerbanden zijn uitermate geschikt voor het rijden in zomerse omstandigheden; door de smallere banden gebruikt de auto minder benzine en daarbij zijn deze banden beter bestand tegen heet asfalt dan winterbanden.

Winterbanden gebruiken

Het is absoluut veiliger tijdens gladheid op winterbanden te rijden. Winterbanden zijn breder en bieden een dieper profiel, waardoor er beter en meer contact is met de weg. Hierdoor rijdt u met uw auto een stuk zekerder op de weg en hoeft u minder bang te zijn dat tijdens het nemen van een bocht bijvoorbeeld de achterzijde doorschuift, of dat uw auto doorschuift terwijl u remt.

Dergelijke ongevallen gebeuren maar wat vaak tijdens de winter en leveren onze autosloperij de nodige autowrakken op. De afgelopen winter was het dan ook opmerkzaam rustig … maar dat was ook niet zo verwonderlijk aangezien er nauwelijks sneeuw of noemenswaardige vorst in het land is geweest! Dit was natuurlijk wel een uitzondering, want bijna elk jaar weer is de aanwas van sloopauto’s en schadeauto’s behoorlijk te noemen in de winter.

Autobanden kopen?

Wij verwijzen onze klanten met regelmaat door naar de website Autobanden-prijsvechter.nl voor het kopen van laaggeprijsde zomerbanden of winterbanden. Het aanbod is zeer ruim te noemen en de prijzen zijn prettig voordelig voor onze klanten.