Witte kruizen op bomen in Rotterdams Lage Bergse Bos

In het Lage Bergse Bos hebben tal van bomen een gedaantewisseling ondergaan…

Vele bomen zijn plotseling voorzien van een groot wit kruis, dat er slordig en schijnbaar haastig op is geklad. Nietsvermoedende wandelaars die in dit prachtig aangelegde natuurgebied Het Lage Bergsche Bos in Hillegersberg, Rotterdam van de rust en natuur komen genieten zien tot hun grote schrik de vele bekladde bomen, die op grove wijze zijn voorzien van een groot witgeverfd kruis.

Verbijsterend!

Wat is hier de bedoeling van? Is dit een daad van zomaar zinloze vernieling door vandalen? Of een protestactie van een groepering, die tegen doortrekking van de A16 door dit gebied is?? Reeds tientallen jaren liggen er plannen in de kast om deze weg aan te leggen.

Vele voors en tegens zijn de revue gepasseerd

Het is een algemeen bekend feit, dat de Molenlaan in de Rotterdamse wijk Hillegersberg hoe langer hoe meer dichtslibt door het doorgaande verkeer vanaf Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs,  richting Alexanderpoler en Capelle a/d IJssel.  Met alle gevolgen van dien.

Autobotsingen en blikschade zijn dan ook schering en inslag in deze woonwijk. Het af-en aanrijden van Autosloperij Rotterdam lijkt een dagelijks ritueel te worden.

Deze onhoudbare situatie vraagt dan ook om een blijvende oplossing van dit probleem.

Minister Schultz van Haegen heeft omwonenden van de wijken Hillegersberg, Ommoord e.o. middels een brief laten weten, dat er een weg komt door een deel van dit prachtige natuurgebied. Het is te betreuren, dat dit ten koste gaat van een deel van dit gebied.

Waren er echt geen andere oplossingen te bedenken bijvoorbeeld door ondertunneling van deze weg? Zo vraagt een bezorgde inwoner van de Rotterdamse wijk Ommoord zich af….