Welk merk auto gaat lang mee?

Door J. van der Ent, Berkel en Rodenrijs – klant Autosloperij RNW Onderweg: 

Toen ik onlangs bij autosloperij RNW Onderweg was, in de buurt van Haarlem, wierp ik toch de vraag maar eens op wat zij, als auto specialisten, nu echt een goede auto vinden. Deze vraag bleek erg ruim te zijn. Want, wat is een goede auto? Wat versta je daaronder, aan welke eisen moet deze voldoen?

Loop of Sloop? Autosloperij Haarlem vertelt…

Tja. Ik vroeg of zij mij enkele aan te bevelen automerken konden geven (ik wilde mijn eigen ideeën hierover toetsen aan die van hen). Goed, volgens de medewerker van de autosloperij kwamen de volgende auto’s toch wel in de top 10 van automerken die lang mee gaan: Mercedes-Benz. Niet voor niets rijden ‘alle taxichauffeurs’ in een Mercedes-Benz. Deze auto kan tot 4, of 5, tot zelfs 6 keer ‘klokje rond’ gaan. Daarnaast zijn losse onderdelen niet duur in aanschaf (in tegenstelling tot bijvoorbeeld het merk BMW) De C200 serie bijvoorbeeld kan op de snelweg gemakkelijk 1 op 15 rijden bij een snelheid van 100km/u. Hij is sneller dan de C180 serie, robuust en kan tegen een stootje.

Prima auto’s?

Vervolgens kreeg ik nog een paar tips van de autosloperij medewerker: Volvo. Altijd goed. ‘Onverwoestbaar’, betrouwbaar, snel, degelijk en… gaat lang mee. Ook een topper die lang meegaat: de Volkswagen Golf. Toyota’s. Welk automerk kan ik beter niet kan kopen volgens de autosloperij medewerker? Flauw, maar schijnt wel waar te zijn: een Alfa Romeo. Hij kan lang meegaan. Echter de Alfa Romeo kan ook zo op de sloop staan. Kortom, niet écht betrouwbaar. En zo zijn er natuurlijk nog tal van automerken waarvan je nou nooit eens een ouder exemplaar ziet rijden. Wat doen bijvoorbeeld merken als KIA en Hyundai op de lange termijn…

Tip voor aspirant autokopers: Informeer eens bij een autoverhuurbedrijf of zij oude huurauto’s te koop aanbieden, dit komt nl. geregeld voor, waarbij het gaat om vaak prima, jonge, huurkoop auto’s.

Op de autosloperij van RNW Onderweg, nabij Haarlem worden de betere oudere modellen verkocht. Maar ook nieuwere modellen worden hier aangeboden. Benieuwd? Hier tref je de volledige lijst van goedkope occasions.

Wist u dat….

  • Autosloperij Haarlem uw sloopauto GRATIS ophaalt?
  • U een HOGE PRIJS ontvangt voor uw sloopauto
  • U CASH uitbetaalt krijgt van onze chauffeur
  • Wij dezelfde dag nog uw sloopauto ophalen
  • U hierbij direct een vrijwaringsbewijs ontvangt

Meer informatie over onze diensten? Bezoek Autosloperij Haarlem op de homepage, of neem direct telefonisch contact op…

BEL 0657 18 27 92