Wat te doen wanneer je alarm hoort van hulpdiensten?

Brandweer en ziekenwagens met alarm en zwaailichten zorgen in het verkeer nogal eens voor verwarring.
Als autobestuurder moet je zo snel mogelijk de weg vrijmaken als er zo’n wagen in de buurt komt.
Parkeren op de stoep of  door rood rijden is in zo’n geval zelfs  toegestaan.
Zorg, dat je die wagens zo snel mogelijk de ruimte geeft, want tijd is in deze erg belangrijk.

Menige autobestuurder weet in zo’n geval niet hoe te handelen en het zou een goede zaak zijn als de wetgever hier meer aandacht aan zou besteden .
Bovendien zou dit bij het auto lesgeven door instructeurs mee gepakt kunnen worden.
In de opleiding tot rijinstructeur zou hier meer aandacht aan mogen worden gegeven.
Als dit dan weer doorgegeven wordt aan de leerling chauffeur zou dit in de toekomst voor veiligere verkeerssituaties kunnen leiden.

Wees alert!

Door alerter op deze situaties  in te spelen kan namelijk  mensen-reddend  werken. Daarbij is het dan natuurlijk ook wel erg belangrijk dat je als automobilist de sirene’s hoort… wanneer je de geluidsinstallatie dermate hard hebt aanstaan dat dit elk geluid overtreft is het extra opletten dat je alert blijft op hulpdiensten in het verkeer. Vooral in grotere steden, zoals Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Utrecht en dergelijke bevinden zich veel ziekenhuizen en zullen er vaker hulpdiensten met sirene zich op de openbare weg bevinden.

Grote wagens kunnen niet altijd gemakkelijk uitwijken…

Wij van autosloperij RNW Onderweg zijn ook continu op pad in Amsterdam en Haarlem bijvoorbeeld om sloopauto’s op te halen. Het gebeurt dan ook nogal eens dat wij een ambulance of politiewagen onderweg tegenkomen met zwaailichten. Wanneer je dan met een grote oplader door sommige kleine straten van hartje Haarlem rijdt is het niet altijd even gemakkelijk om uit te wijken! Wij zijn dan ook extra alert wanneer wij ons in de binnensteden begeven. Gelukkig halen wij ook vaak ’s avonds sloopauto’s op. Dan tref je natuurlijk minder verkeer op de weg en kun je gemakkelijker proberen uit te wijken. Daarnaast is het dus extra belangrijk geen radio keihard aan te hebben in je cabine, zodat je optimaal contact blijft houden met de buitenomgeving.

Meer informatie over onze autosloperij Haarlem diensten? Bezoek de homepage van Autosloperij RNW Onderweg