Wat gebeurt er met een sloopauto?

De meesten onder ons kunnen zich wel enigszins een beeld vormen van wat er op een autosloperij gebeurt. Maar wat gebeurt er exact met een sloopauto? Wij zullen dit stapsgewijs met u doornemen:

Activiteiten op de autosloperij

– U kunt een autosloopbedrijf bellen om gratis uw sloopauto te laten afhalen van het door u opgegeven adres
– Zorg dat u zaken doet met een door de overheid erkende autosloperij, welke in bezit is van de benodigde vergunningen
– Telefonisch zult u bespreken met het autosloopbedrijf of u de vergoeding voor de auto op uw bankrekening ontvangt of contant
– Het autosloopbedrijf komt uw auto afhalen en u ontvangt hiervoor een vrijwaringsbewijs
– Uw sloopauto wordt door het autosloopbedrijf afgemeld bij de RDW (Rijksdienst voor wegverkeer), waardoor deze auto niet meer mag rijden op de Nederlandse wegen en u niet meer de eigenaar van het voertuig bent
– Eenmaal op de autosloperij aangekomen wordt de sloopauto geheel gestript. Het strippen houdt in dat elk bruikbaar onderdeel van de auto wordt afgenomen.
– Is de sloopauto geheel gestript, dan worden metalen onderling gescheiden van elkaar en uiteindelijk verpulverd. Hierna kunnen de metalen worden hergebruikt.
– Ook andere onderdelen komen natuurlijk in aanmerking voor recycling en hergebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rubberbanden welke uiteindelijk omgevormd worden tot rubbertegels.

 

Meer informatie over Autosloopbedrijf Haarlem

 

Of bel 0657 18 27 92