Voorbereid op autovakantie – advies van Autosloop Haarlem

In het buitenland gelden vaak andere verkeersregels dan in Nederland. Het is daarom verstandig eerst te checken welke regels er zoal in het land van bestemming gelden. Zo hanteren verschillende Europese landen verschillende regels voor automobilisten. Als automobilist ben je bijvoorbeeld in Frankrijk verplicht een blaastest in je auto te vervoeren.

Houd rekening met de regels in het land van bestemming

Zijn de autopapieren in orde ? Wat zijn de regels betreffende bagage? Hoe zit het met de boetes? Controleer vooraf remmen, vloeistof, verlichting en autobanden (in diverse landen zijn ’s winters winterbanden verplicht) . Als men bijvoorbeeld in Duitsland ’s winters betrokken raakt bij een aanrijding, buiten de eigen schuld om, kan dit wanneer de auto voorzien is van gewone autobanden tot vervelende consequenties leiden. Een op de 5 automobilisten heeft in de afgelopen 3 jaar met autopech te maken gehad in het buitenland, door een slechte accu of kapotte airco. Als men zich niet aan de verkeersregels houdt riskeert men vaak een hoge boete, die contant afgerekend moet worden.

Wat dient men verplicht in de auto mee te voeren?

Dit verschilt per land. Zo is in België een gevaren driehoek verplicht. In Frankrijk een alcoholtest en in Duitsland een EHBO-kit. Niet verplicht, maar wel handig: een reservewiel, een autokrik en wielsleutel. Reservelampen, reserve autosleutel en een kopie van de groene kaart. Check ook of de bagage goed is verzekerd . Dit zit namelijk niet standaard inbegrepen bij een autoverzekering.

Bezoek de garage vooraf

Uiteraard geeft u uw auto een grondige beurt bij de garage voordat u een lange afstand rit gaat maken met de familie of alleen. Want niets zo vervelend als stranden in het buitenland en al helemaal wanneer u de taal niet goed machtig bent. Dan dient de auto alsnog gerepareerd te worden en bent u een hoop tijd kwijt en mogelijk geld.

Bron: Metro

Ophaaldienst van autosloop Haarlem

Er zijn gevallen genoeg bekend van reizigers welke de auto niet goed hadden laten nakijken voor vertrek en door bijvoorbeeld een kapotte versnellingsbak de auto konden laten afvoeren naar een sloperij. Het zal u maar gebeuren! De medewerkers van autosloperij Haarlem zijn al vaker naar het Zuiden afgedaald om een gestrande auto op te halen. Men kan in dergelijke gevallen direct een occasion kopen bij de sloperij, telefonisch kan men doorgeven welke auto men zoekt, deze wordt dan meegebracht. Echter, het blijft natuurlijk lastig, want dit zijn compleet onvoorziene omstandigheden en een auto kopen puur uit wanhoop om de vakantie nog te kunnen voortzetten is ook niet het eerste waar men voor kiest!

Meer informatie? Bezoek autoloop Haarlem, ook voor de betaalbare occasions!