Verkeersmissers

Hier werden de verkeersmiskleunen door minister Melanie Schultz van Haegen meerdere malen uitgebreid besproken. Het is gebleken, dat haar ingrijpende voorstellingen voor veranderingen in het wegennet en het terugdraaien tot een deel van deze oprispingen gestuurd worden, door haar onrealistische kijk op de verkeersgroei op de Nederlandse wegen.

Miskleunen

 

Hierdoor worden verkeerde keuzes gemaakt ten aanzien van o.a. bouw van nieuwe wegen. Het Onderzoek- en Adviesbureau CE Delft heeft in opdracht van Milieudefensie, Natuurmonumenten, Milieudiensten van Zuid Holland , Brabant, Utrecht en Gelderland hierover uitgebreide onderzoeken verricht. Is deze minister wel geschikt voor de taak, die op haar schouders ligt? Aan een antwoord op deze vraag wordt door vele verkeersdeskundigen ernstig getwijfeld. Dat zij ook op ander gebied `tot grote daden in staat is’ blijkt wel uit een bericht in de Telegraaf. Daarin valt te lezen, dat zij wat uitgaven betreft met kop en schouders uitsteekt boven de rest van het kabinet. De oproep van minister Rutte, om dit jaar de euro’s  meer te laten rollen en hierdoor de economie een boost te geven, gaf zij gehoor door naast haar prachtige grachtenpand in Leiden het aangrenzende pand ook te kopen en middels een ingrijpende verbouwing dit bij haar woning te betrekken en dit alles tegen het toen nog lage BTW tarief, dat dan weer wel.

Dit zijn nu van die typische gevallen waarvan je als buitenstaander denkt ‘wat doet deze vrouw op deze post’.

Vermindering van verkeersdrukte bij rotterdam

Toch mag er ook gezegd worden dat bijvoorbeeld op de snelwegen op de ring-zuid van Rotterdam de verkeersdruk enigszins van de ketel is. Door de uitbreiding van de wegen bij Barendrecht, richting Rotterdam, valt het ons werkelijk op dat we minder lang in de file staan, of dat er zelfs geen file is! Wel zo handig als je nog 3 sloopauto’s moet ophalen in de omgeving. Nu de ring Rotterdam noord nog. Maar ja, willen we dat eigenlijk wel, die snelweg door het Lage Bergse Bos tussen Hillegersberg en Ommoord? Eigenlijk niet hè… De Rotte en het Lager bergse bos zullen nooit meer echt hetzelfde zijn. Maar aangezien de voorbereidingen al begonnen zijn mag het ergste worden gevreesd.