Tips voor het beveiligen van je bedrijfsbus

Bedrijfsbussen zijn voor veel ondernemers in Nederland van onschatbare waarde. Onder andere pakketdiensten, montagebedrijven en hoveniersbedrijven maken er volop gebruik van. Sterker nog, zonder bedrijfsbus wordt het uitvoeren van hun werk bijzonder lastig.

Daarom is het verstandig om even stil te staan bij het risico dat je bestelbus gestolen kan worden. Natuurlijk wil je hier als ondernemer liever niet aan denken, maar bestelbussen worden helaas vaak gestolen. Dus het is van groot belang voor de continuïteit van je onderneming om ervoor te zorgen dat je de kans op diefstal van je bestelbus zo klein mogelijk maakt. Hoe je dat kunt doen lees in dit artikel.

Zorg dat je bus opvalt

Een bus die opvalt zal minder snel gestolen worden dan een bus die opgaat in de massa. Dus zorg ervoor dat je bus zo herkenbaar mogelijk is. Dat kan heel simpel. Bijvoorbeeld door de NAW-gegevens van je bedrijf op de bus te laten bestickeren.

Laat geen waardevolle spullen in je bus liggen

Een bus die vol ligt met waardevolle spullen wordt over het algemeen sneller gestolen dan een bus die leeg is. Dus haal na het werken de waardevolle spullen uit je bus. Maak niet de fout om ‘s avonds alvast de benodigde spullen voor de klus van morgen in je bus te leggen. Wanneer je bij diefstal ook al je spullen kwijt bent, wordt het immers lastig om je werk nog uit te kunnen voeren en is de schade daardoor nog groter.

Parkeer je bestelbus in het zicht

Als dieven ergens een hekel aan hebben, is het wel als ze in de spotlights staan. Dus zorg ervoor dat je je bestelbus altijd in het zicht parkeert. Het liefst vlak voor je woning of bedrijfspand. Wanneer je je bestelbus in de garage kunt parkeren heeft dat natuurlijk de voorkeur. Wat overigens ook kan helpen om diefstal te voorkomen, is dat je de bus achteruit dicht tegen een muur of boom parkeert. Daar dan maak je het inbreken via de achterzijde een stuk lastiger mee.

Monteer een versnellingsbakslot

Een versnellingsbakslot vergrendeld de versnellingspook en de versnellingsbak. Na montage worden de bouten waarmee het slot is gemonteerd afgebroken, waardoor de bevestiging van het slot definitief is. Op die manier voorkom je dat het slot kan worden opengebroken.

Een merk dat versnellingsbaksloten van hoge kwaliteit heeft ontworpen is BearLock. Een Bearlock versnellingsbakslot is robuust en onderhoudsvrij. Bovendien is de bediening bijzonder gebruiksvriendelijk. Het systeem wordt op slot gezet als je naar zijn achterruit wilt schakelen of als je naar de ‘P-stand’ wilt schakelen indien je een automatische versnellingsbak hebt.

Het monteren van een versnellingsbak is vakwerk. Bovendien mogen BearLock sloten alleen door geselecteerde dealers gemonteerd worden. Een voorbeeld van een dergelijke dealer is het bedrijf Busbeveiligers.

Haal altijd de sleutels uit het contact als je uitstapt

Dit lijkt zo vanzelfsprekende tip, maar helaas komt het nog vaak voor dat in de haast de sleutels in het contact worden gelaten, waardoor een dief zo met je bus kan wegrijden.

Dus zelfs als je maar 5 minuten uitstapt om bijvoorbeeld een pakketje af te geven, dan nog is het van belang dat je bij het uitstappen de sleutel meeneemt en je bestelbus op slot zet.

Verzeker je bus

Deze tip heeft natuurlijk niets te maken met het beveiligen van je bedrijfsbus, maar we vinden dat het verzekeren van je bus in een artikel als dit niet mag ontbreken.

Met een standaard WA-verzekering is je bus niet tegen diefstal verzekerd. Sluit daarom een verzekering af waarbij dat wel het geval is. Bijvoorbeeld een WA Beperkt Cascoverzekering. Check altijd de voorwaarden die verzekeraars in de polis hebben opgenomen. Een van die voorwaarden kan zijn dat je een bepaald type slot op je bus laat monteren.

Het verzekeren van je bus is een must, omdat diefstal nooit uitgesloten kan worden. Je kunt alleen de kans op diefstal verkleinen. Maar als je bus desondanks gesloten wordt, dan is het wel zo prettig dat je vanuit de verzekeraar financieel ondersteund kan worden om een nieuwe bus aan te schaffen.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.