Soorten laadkabels voor de elektrische auto

Bij de aanschaf van een elektrische auto ontvangt u uiteraard de volledige toerusting voor uw nieuwe voertuig, zoals een laadkabel. In de praktijk blijkt echter vaak dat u een langere laadkabel nodig hebt, of een met een andere stekkervorm.

Thuis de auto opladen

Altijd voor handen en gemakkelijk in gebruik; thuis uw elektrisch auto opladen. Beschikt u over een geaard stopcontact in de nabijheid van uw voertuig, heeft de laadkabel hierbij de juiste lengte, dan bent u altijd voorzien van uw ‘energiebron’. Het enige nadeel vormt eigenlijk de oplaadduur. Opladen middels een gewoon stopcontact is de meest trage vorm van opladen in dit geval.

Snel opladen

Er zijn diverse punten in Nederland waar u uw elektrische auto snel kunt opladen, bezoek hiervoor de website van de ANWB. Het is wel zo dat u dan dient te beschikken over een laadkabel welke hiervoor geschikt is.

Oplaadkabels van diverse merken auto’s

Wilt u een laadkabel kopen van een specifiek merk, bijvoorbeeld een van Nissan of BMW, dan kunt u hiervoor terecht op de website van  EV Laadkabel.nl. Deze online specialist levert haar klanten uitsluitend hoogwaardige Duitse makelij laadkabels, welke strikt gefabriceerd zijn naar Europese eisen hieromtrent. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een zeer groot gebruikersgemak door de ergonomische afwerking, maar bovenal zijn deze laadkabels veilig en geheel weerbestendig. De aankoop hiervan betreft dan ook een degelijke investering.

Meer informatie over specifieke auto-merk laadkabels: Laadkabel Tesla