Rotterdam, verkeersergernissen

Dat de snelwegen onder druk staan in Rotterdam moge duidelijk zijn. Wie dagelijks over de ring Rotterdam rijdt weet dan ook dat de nodige verkeersopstoppingen zich voordoen bij het Kleinpolderplein bijvoorbeeld, maar er is ook dagelijks wel weer iets aan de hand tussen afslag Delft-Noord en het Kleinpolderplein. Af en toe is het om .. gek van te worden.

Houd afstand a.u.b.

Het drukke vrachtverkeer, maar ook het dicht op elkaar rijden en dan massaal op de rem staan zodra er ergens moet worden geritst veroorzaakt het nodige oponthoud. Iedereen die je hierover spreekt ergert zich er aan, maar tegelijkertijd zie je in de praktijk op de snelweg dat maar weinigen afstand houden. Zodra je als chauffeur zelf wel afstand tracht te houden op je voorganger, duikt er altijd wel weer een automobilist tussen jou en je voorganger. Wat mij betreft mag de overheid hier wel eens spotjes voor gaan maken op televisie en zou dit nog nadrukkelijker bijgebracht moeten worden aan jonge automobilisten: afstand houden. Als chauffeur van de sloopauto ophaaldienst Rotterdam rijd ik dagelijks over de ring Rotterdam en telkens weer verbaas ik mij over de volgende zaken…

Inzichten van een beroepschauffeur…

  • Massaal remmen = file
  • Niet tijdig ritsen en anderen geen ruimte gunnen = file
  • Te langzaam invoegende ouderen in het verkeer = plaatselijke vertraging
  • Onnodig links of midden blijven rijden, wordt langzamer snelweg verkeer
  • Keihard blijven rijden, terwijl matrix borden 50 KM aangeven = stilstaan uiteindelijk
  • De ander geen ruimte gunnen & te hard rijden hierbij: wordt file!

Waarom doet de overheid hier niets aan?

Ergert u zich ook zo enorm hieraan? Telkens weer verbaas ik mij over programma’s als ‘Blik op de weg’. Hierbij worden dan automobilisten terecht gewezen wanneer zij bijvoorbeeld rechts inhalen… Gek hè, dat iemand rechts inhaalt wanneer de midden- of linkerbaan bezet blijft door nono’s die allang weer terug hadden moeten schuiven naar de midden- of rechterbaan. Maak a.u.b. plaats voor de linkerbaan. Het uitgangspunt is namelijk dat men in principe op de rechterbaan rijdt. Wil je aldaar iemand inhalen, dan doe je dat middels de middenbaan, waarna je weer naar de basis terugkeert: de rechterbaan. Rijd je bijvoorbeeld 120 km p/u, dan schuif je dus continu (waarschijnlijk) tussen alle 3 of alle 2 de banen. Zo zou het moeten zijn….

Brik op de weg…

Natuurlijk ontstaat er élke dag weer de nodige blikschade in grote steden als Rotterdam. Praktisch elke dag is er wel een aanrijding (kettingbotsing..) op de snelweg, of zijn er aanrijdingen in de stad zelf. Moet er een auto worden afgevoerd naar de autosloperij in Rotterdam, dan komen wij in beeld: of er nu een total loss schadeauto moet worden opgehaald, of een echte, oude sloopauto, wij halen gratis in Rotterdam de auto op. De klant zal hierbij dan gelijktijdig het vrijwaringsbewijs ontvangen van onze RDW aangesloten autosloperij en mag ook nog eens rekenen op een prima prijs voor de auto.

Wilt u een van onze medewerkers spreken?

BEL 0657 18 27 92

Het beste bod op uw sloopauto!