Repareer je auto voordeliger met gebruikte onderdelen

Een reparatie aan je auto laten uitvoeren is niet goedkoop, dat weet iedere autobezitter. Maar er zijn wel mogelijkheden om wat goedkoper uit te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van tweedehands Toyota onderdelen of onderdelen voor een ander merk uiteraard. Die kun je kopen bij een autosloperij. Daar worden afgedankte auto’s gedemonteerd. Alle nog bruikbare onderdelen worden schoongemaakt en vervolgens te koop aangeboden. Dit gebeurt ook steeds vaker online.

Op zoek naar onderdelen voor je auto

Als je op zoek bent naar Opel onderdelen of onderdelen voor je Mercedes of Renault dan is het zeker aan te raden om online te zoeken. Je kunt alles wat je nodig hebt om je auto te repareren of op te knappen online vinden. Als het onderdeel op dat moment niet voorradig is dan kan de handelaar je een seintje geven als het binnen komt. De sloopbedrijven zijn uiteraard afhankelijk van het aanbod van auto’s dat voor demontage wordt aangeboden. Vaak zijn dat natuurlijk oudere modellen. Maar een nieuwe auto die na een aanrijding total loss is komt ook op de sloop terecht. Ook van deze auto’s worden uiteraard de bruikbare onderdelen gedemonteerd en gereinigd en vervolgens te koop gezet.

Garages maken gebruik van sloopbedrijven

Het zijn zeker niet alleen particulieren en mensen met een hobby voor oldtimers die vaste klant zijn bij de autosloperijen. Ook garagebedrijven kopen er onderdelen voor hun klanten. Zo kunnen ze een reparatie een stuk goedkoper uitvoeren en daar is de klant uiteraard alleen maar blij mee. Als een onderdeel bij het sloopbedrijf op voorraad is dan kan de reparatie vaak al binnen enkele dagen worden uitgevoerd. Natuurlijk betaal je alsnog het arbeidsloon, maar de kosten voor het onderdeel zijn fors lager dan wanneer er een nieuw onderdeel moet worden geplaatst. Vooral motor technische onderdelen kunnen prima worden vervangen door gebruikte exemplaren die nog vele jaren mee kunnen.

Autosloperijen zijn goed voor het milieu

Zoals de autosloperijen vandaag de dag werken is goed voor het milieu. Vroeger werden afgedankte auto’s op een braakliggend terrein op een zogenaamd autokerkhof gelegd. Daar lagen ze vaak vele jaren weg te roesten. Nu gaat dat heel anders. Na demontage van onderdelen worden basis materialen zoals metalen en plastic gedemonteerd om te worden gerecycled. Zo blijft er zo min mogelijk over wat uiteindelijk in de verbrandingsoven belandt. Ook voor de opslag van oude auto’s gelden strengere regels zodat de vervuiling van het terrein tot een minimum wordt beperkt.