Oldtimer problematiek

Vandaag kwam Metro Nieuws met “opmerkelijk nieuws” naar buiten; eigenaren van Oldtimers worden er van verdacht door autoverzekeraars, dat zij opzettelijk hun Oldtimer als gestolen opgeven/ total loss rijden/ in brand steken. Dit alles met als doel verzekeringsgeld opstrijken. Iets wat beduidend meer oplevert dan de helaas impopulaire oldtimer regulier te verkopen…

Wat is er nu eigenlijk aan de hand?

We weten inmiddels allemaal wel dat voor oldtimers, ouder dan 25 jaar, afgelopen januari 2014 weer wegenbelasting is ingevoerd. Een grote strop voor veel oldtimer eigenaren. Zie je auto nu nog maar eens te verkopen voor een aantrekkelijke prijs. Er is gewoon geen markt voor. Slechts weinigen zijn geïnteresseerd in een oldtimer nu er weer wegenbelasting over geheven wordt. Daar ben je dan mooi klaar mee als bezitter van zo’n oude -maar vaak bijzondere- auto. Veel eigenaren hebben de oldtimer ‘erbij’. Het is een hobbymatige auto, waarmee zo nu en dan eens wordt gereden. Maar helaas. De regering heeft haar begrotingstekort niet op orde en heeft dringend geld nodig. Tja. Dan klop je natuurlijk bij de oldtimer-bezitter aan, dat is logisch. Of je gaat de wegenbelasting maar weer eens wat verhogen, want de accijnsverhoging van brandstoffen werkte ook al niet.

Waardedaling oldtimers

Recalcitrant, of wanhopig gedrag als het ‘onklaar maken van de auto’, of deze als diefstal opgeven is mede te danken aan de regering ons inziens. De auto levert gewoon niet meer op wat je er ooit voor betaald hebt. Tenzij je natuurlijk je eigen auto tot oldtimer hebt laten komen. Maar ook daar hangt een prijskaartje aan. Er zijn slechts enkele type auto’s die gemakkelijk oldtimer worden en dat zijn nog steeds Volvo stationwagons en de diesel Mercedes. Maar voor de meeste auto’s geldt: er heeft niet alleen bloed, zweet en tranen, maar ook een fors prijskaartje aangehangen om de auto oldtimer te laten worden, of via overname is er fors voor betaald.

Oldtimer verkopen?

Als autohandel willen wij bezitters van oldtimers oproepen vooral eens ons bedrijf te benaderen voor de verkoop van hun auto. Wij zijn altijd geïnteresseerd in het opkopen hiervan. U kunt telefonisch contact met ons opnemen, of ons contact formulier invullen. Wij nemen altijd op werkdagen binnen 1 uur telefonisch contact met u op. Belt u ons rechtstreeks dan kunnen onze medewerkers na het doornemen van de autogegevens u een reëel bod uitbrengen.

BEL 0657 1827 92

Bevalt onze prijs u, dan kunt u van ons het volgende verwachten

  • Gratis ophalen van uw auto aan uw huisadres overal in Nederland
  • Uitbetaling optioneel: contant via onze chauffeur, of via bancaire spoedtransactie
  • Afgifte van het vrijwaringsbewijs. Wij zijn RDW aangesloten
  • Directe afmelding van uw auto bij de RDW door ons bedrijf
  • Dezelfde dag nog uw auto opgehaald

Onze autohandel is 6 dagen per week bereikbaar en geopend van 08.30 uur tot 19.00u 

BEL 0657 1827 92

Wilt u meer weten over de waarde van uw auto, bereken dit dan via Dagwaarde Auto