Kenteken check RDW voor schadeauto

Handel is schadeauto’s is bijzonder winstgevend en nuttig. Het doen van een kenteken check RDW vertelt u of een auto afkomstig is uit de schade- sloopauto handel. Wanneer een auto schade heeft wordt dit meestal hersteld door een schadeherstelbedrijf. De meeste autoschade is lichte schade, we spreken dan over deukjes en krassen. Toch zijn er ook genoeg auto’s die zware schade hebben gehad en vervolgens weer op de markt komen. Met de kenteken check RDW kunt u het kenteken natrekken op schadeverleden en zien waar de auto schade heeft gehad. Geeft de check aan dat de auto geen schadehistorie heeft dan is de kans groot dat de auto een schone autohistorie heeft.

Kenteken check RDW gebruiken

Wanneer u de kenteken check RDW wilt gebruiken moet u over een computer, tablet of telefoon met internet beschikken. Via google vindt u op zoektermen als ‘kenteken check’, ‘kenteken natrekken’, ‘kenteken zoeken’ of ‘kenteken opvragen’ vrij snel een ruime hoeveelheid aanbieders van auto informatie. Hier kunt u meestal gratis inzicht krijgen in RDW kentekengegevens. Deze informatie betreft gegevens over het RDW geregistreerde voertuig, meestal spreken we over auto’s maar ook brommers, motoren, snorfietsen, campers en ander motorvoertuigen staan bij de RDW geregistreerd. Deze zijn allen op te vragen via de kenteken check RDW. U krijgt dan inzicht in informatie zoals auto model, type, brandstof, uitvoering, geldigheid APK, aantal eigenaren en nog veel meer. Een belangrijke kentekencheck is die voor autoschade. Meer hierover in het volgende onderdeel.

Kenteken check RDW voor schadehistorie

Kenteken check RDW geeft geen inzicht in schadehistorie. Toch is deze check wel verbonden met een autohistorie database. U kunt dan tegen kleine vergoeding informatie over de schadehistorie van een auto inzien. Hiermee kunt u, indien de auto schade heeft gehad, naar de verkoper en het herstelbedrijf. U dan controleren wat de ernst van de schade was en hoe deze is hersteld. Het doen van een kenteken controle is duidelijk handig. Een additieve check is de controle kilometerstand. Hiermee kunt u checken of de kilometerstand die de aanbieder noemt ook het aantal echte kilometers is. Deze kilometercheck is gekoppeld aan de check bij de Rijksdienst wegverkeer en daarmee gelijktijdig op te vragen met de algemene kentekencheck.

Zoals u merkt is er op gebied van occasion genoeg te controleren. Het doen van een RDW kentekencheck helpt enorm bij het vinden van een goede auto. Wilt u hierover meer weten, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Auto verkopen? Bezoek autoschade inkoop