Je garage als parkeerplaats gebruiken, welke garagedeur kiezen?

Heb je een garage en wil je hem als parkeerplaats gaan gebruiken? Dan is het belangrijk om te weten dat niet iedere garagedeur daar evengoed geschikt voor is. In dit artikel bespreken we een aantal soorten garagedeuren die vaak worden toegepast op garages. Als je een van deze deuren kiest dan weet je dus dat je een goede keuze maakt.

Garage roldeuren

Roldeuren werden van oudsher voornamelijk gebruikt voor opslagboxen en dat is nog steeds het geval, maar tegenwoordig zijn er ook roldeuren die speciaal voor garages geschikt zijn. Het grote voordeel dit soort roldeuren is dat ze enerzijds geïsoleerd zijn en daarnaast verticaal geopend kunnen worden.

Door het verticale openen kan het deurblad tijdens het openen je auto niet meer beschadigen. Een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld garage kanteldeuren die tijdens het openen naar buiten toe openklappen.

Meer informatie over garage roldeuren vind je hier: garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren worden net zoals roldeuren verticaal geopend, maar bovenaan het deurblad kantelen de deurpanelen iets, zodat ze direct onder het plafond in de garage opgehangen kunnen worden.

Sectionaaldeuren hebben iets bredere (geïsoleerde) deurpanelen dan roldeuren en zijn in veel meer uitvoeringen verkrijgbaar. Het is dan ook niet voor niets dat sectionaaldeuren tot de populairste garagedeuren behoren. Voor iedere gewenste uitstraling is er wel een deur verkrijgbaar.

Zijdelingse sectionale garagedeuren

Naast de sectionaaldeuren die verticaal geopend worden, zijn er ook modellen verkrijgbaar die horizontaal open gaan, dus zijdelings worden geopend. Het grote voordeel van dit type deur is dat wanneer je naast de auto ook fietsen in de garage parkeert je met de fiets snel de garage in en uit kunt gaan zonder dat je de deur in zijn geheel hoeft te openen.

Het nadeel van een zijdelingse deur is dat je één van de twee zijmuren niet kunt gebruiken om spullen aan op te hangen. Het deurblad komt immers langs de muur te hangen wanneer de deur opent.

Minder geschikte garagedeuren

De deuren die we tot zover hebben besproken zijn de beste garagedeuren die je kunt kiezen als je de garage als parkeerplaats voor je auto wilt gaan gebruiken. Minder geschikte deuren zijn kanteldeuren. Zoals eerder aangegeven kantelen deze deuren tijdens het openen naar buiten toe, waardoor je het risico loopt dat het deurblad tijdens het openen je auto kan beschadigen als die te dicht op de deur geparkeerd staat.

De enige soort garagedeur die je niet kunt gebruiken als je de garage als parkeerplaats wilt gebruiken, zijn openslaande garagedeuren (garagedeurspecialist.nl/openslaande-garagedeuren/). Dit zijn deuren die uit twee deurbladen bestaan. Openslaande garagedeuren zijn met name bedoeld als je de garage als opslagplaats of als kantoor of hobbyruimte wilt gaan gebruiken.

Garagedeuren uitproberen

Nu je weet welke garagedeuren het meest geschikt zijn voor als je de garage als parkeerplaats wilt gebruiken, raden we je aan om de verschillende soorten deuren in het echt uit te proberen. Dus bezoek een aantal showrooms bij garagedeur specialisten en probeer de verschillende soorten deuren uit.

Kijk daarnaast ook naar de mogelijkheden voor de uitstraling van het deurblad. Zoals aangegeven heb je met sectionale garagedeuren de meeste keuzes als het om uitstraling gaat. Denk bijvoorbeeld aan een deur met een houtstructuur of een strak aluminium deurblad. Kies dus niet alleen de deur die past bij het gewenste gebruik, maar ook qua uitstraling het beste bij je woning past.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.