Je auto importeren? Op deze dingen moet je letten

Wanneer kies je voor een nieuwe auto.

Heb je eindelijk de tijd voor het uitgebreid genieten van je auto, of sinds kort de finaciele ruimte om een luxe model te bestellen? Het kan dat je oude auto niet zuinig genoeg is of dat hij klaar is voor de sloop (Klik hier voor meer informatie over autos naar de sloop brengen). Dat je schade hebt opgelopen waarvan de waarde zo hoog is dat de auto (bijna) total loss verklaard kan worden. Er zijn enorm veel redenen om over te gaan naar een nieuwe auto. Wanneer je kiest voor het kopen van een nieuwe auto in het buitenland en laten vervoeren naar nederland noem je dit gemakkelijk auto importeren. 

Waar moet ik opletten bij importeren

Belangrijk is zowel bij importeren als bij het kopen van een auto in Nederland dat je goed kijkt of het bedrijf waar de auto vandaan komt wel een eerlijk bedrijf ik. Kijk hiervoor altijd naar recensies van andere klanten. Er zijn veel bedrijven die gemakkelijk auto importeren naar Nederland deze bedrijven komen vaak uit Amerika en Duitsland, klik hier voor een van die bedrijven. Duitsland heeft veel voordelen voor het importeren van autos. Het maakt niet uit waar het bedrijf gevestigd is dat de auto gaat importeren naar Nederland er komen altijd kosten bovenop de aankoopprijs, let dus goed op voordat je gaat kopen.

Welke extra kosten maak ik nog?

Bij het gemakkelijk auto importeren komen er dus nog allemaal kosten bij, deze kosten zal ik even opsommen zodat je weet waar je rekening mee moet houden. Elke auto die in nederland de weg op gaat moet gekeurd worden, hiervoor komen extra kosten die het RDW in rekening brengt. Wanneer de auto door een keuring gegaan is kan je ook nog een belastingaanslag krijgen waarna je een kentekenbewijs ontvangt, ook deze stap kost geld. Met een kentekenbewijs kan je kentekenplaten aanvragen, tegen betaling, waarmee je de weg op mag. Voordat je echt kan gaan rijden in je geïmporteerde auto moet je hem alleen nog verzekeren en dit kost natuurlijk maandelijks ook nog een vast bedrag. Klik hier voor een overzicht van alle kosten

Dit reclame-artikel is geplaatst door (Roderick van Straten), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.