Hedendaagse autorecycling

Niet alleen op gebied van voeding leeft het onderwerp ‘duurzaam’ enorm, maar ook, en vooral, op gebied van afvalverwerking staat duurzaamheid in Nederland centraal.

Groeiende afvalberg

Wereldwijd groeit het afval gestaag door. Zo zijn er de onthutsende beelden al eerder opgedoken van drijvende afvalhopen plastic in meerdere oceanen wereldwijd. Zeer, zeer schokkend. Deze drijvende plastic ‘eilanden’ worden ook wel aangeduid als ‘plastic soep’. Het beslaat zo’n groot oppervlak, dat geschat wordt dat het nabij 100.000 miljoen ton afval bevat!! Het belang van een goede afvalverwerking -wereldwijd- moge duidelijk zijn…

Dichter bij huis

Maar ook dichterbij huis kunnen wij wel degelijk met z’n allen iets doen aan afval verwerking. Zo heeft een groot gedeelte van Nederland al meerdere afvalcontainers. Maar geluiden dat na het scheiden van afval door de consument, dit door afvalverwerkingsbedrijven weer bij elkaar gevoegd worden, hebben ons ook al vaker bereikt…

Wat dat betreft doen onze oosterburen het beduidend beter. Hier is de afvalscheiding echt top. Men moet thuis plastic scheiden, verpakkingsmateriaal, glas, restafval. Dit wordt allemaal bij de burger opgehaald op verschillende tijdstippen.

IJzer recycling

Ook ‘oud ijzer’ wordt volop gerecycled. Denk hierbij aan koelkasten, oude fietsen, klimrekken voor kinderen, maar ook oude auto’s. Aan autosloperijen worden dan ook hoge eisen gesteld voor het verwerken van oude sloopauto’s. Hierbij gaat het recyclen niet alleen slechts om het ijzer zelf, maar ook chemische stoffen (accu) en andere stoffen (motorolie), dient allemaal gerecycled te worden.

Autosloperijen worden aan milieuverplichtingen gehouden en dat is maar goed ook

Iedere autosloperij is verplicht tot minimaal 95% van de sloopauto te (laten) recyclen. Kijk, zo zijn we absoluut op de goede weg. Door deze verplichting móet iedere autosloperij zich hier wel aan houden, en is het niet langer zo dat slechts enkele autosloperijen zich moreel verantwoord voelen zoveel mogelijk te recyclen van een oude auto.

Autosloperij RNW Onderweg draagt op deze wijze bij aan een vakkundig stukje autorecycling; door de samenwerking met ARN wordt iedere auto verantwoord en milieubewust gerecycled.

Onze autosloperij komt overal, van Rotterdam, Hoofddorp en Amsterdam tot Haarlem. Bezoek onze pagina’s voor meer informatie!