Handige gadgets voor inparkeren

Heb je een eigen terrein, waar je de oprit moet oprijden vanaf de weg kant, dan is het belangrijk dat de opritbanden netjes en niet te hoog aansluiten op de weg, zodat je niet met de voorkant van je auto de weg raakt. Betonnen inritbanden zijn slechts zelden aan vervanging toe; zij gaan immers jarenlang mee door de betonnen constructie. Wel kan het nodig zijn de opritbanden opnieuw aan te leggen. Kwestie van ophoogzand bestellen en de inritbanden opnieuw bestraten.

Foutloos parkeren, het kan

Parkeren, het is iets dat je dagelijkse minstens twee keer doet als je met de auto op pad gaat. Je parkeert de auto als je aangekomen bent op bestemming en als je naar huis gaat moet je de auto weer inparkeren. Uit onderzoek is gebleken dat 2/5 van de  automobilisten wel eens schade heeft gereden tijdens het inparkeren. Ook thuis kan het voorkomen dat je schade maakt. Heb je bijvoorbeeld een smalle oprit en moeten er meerdere auto’s thuis dicht bij elkaar geparkeerd worden, dan zit een ongeluk in een klein hoekje.

Voorkom schade bij inparkeren

Dat is 40% van alle mensen die in auto’s rijden. Dat getal ligt ongelofelijk hoog. De laatste jaren zijn er echter steeds meer auto’s op de markt gekomen die gebruik maken van zowel een achteruitrijcamera set als parkeersensoren set. Dit is natuurlijk ook in auto’s in te bouwen die hier niet standaard over beschikken.

De achteruitrijcamera set is een set met een beeldscherm en een camera. De meeste van deze sets zijn verbonden via draden, maar er komen ook draadloze achteruitrijcamera’s op de markt die je nog makkelijker kan installeren. Een achteruitrijcamera zorgt ervoor dat je tijdens het inparkeren beeld krijgt van wat er achter de auto plaats vindt. Hierdoor kan je meer zien en zal je dus beter kunnen inparkeren.

Je zal geen paaltjes of betonblokken meer over het hoofd zien waardoor je dus minder schade zal rijden.