Goedkopere autoverzekering als u zich aan de regels houdt

Op de verzekeringenmarkt komen steeds meer prijsvechters die onder strikte voorwaarden een lage premie beloven. Nu is er in de autoverzekeringen branche een nieuwe toetreder die brave automobilisten wil belonen met de goedkoopste autoverzekering. Woordvoerder van vergelijkingssite www.goedkoopste-autoverzekeringen.net, Michael de Groot, spreekt van een revolutie, die wellicht ook door andere autoverzekeraars overgenomen gaat worden. Hij legt uit dat het gaat om autoverzekeraar Fairverzekering gaat. “Momenteel testen zij met een soort decoder het rijgedrag van de automobilist. Vooral de snelheid en afstand tot andere auto’s worden als graadmeter gebruikt. Wordt er regelmatig te hard gereden, vooral in de spits of in het donker, dan kost dat punten.”

Hoe werkt de korting op de autoverzekering?

De autoverzekeraar meet precies of en hoe netjes u hebt gereden. Wie netjes rijdt krijgt tot liefst 35% korting op de premie voor de autoverzekering. Als je niet netjes hebt gereden daalt de korting. Dit wordt iedere maand of kwartaal verrekend met de premie. Wie zich netjes gedraagt wordt zodoende beloond met een goedkope autoverzekering.

Overigens is dit niet geheel nieuw in de verzekeringenmarkt. Jongeren betaalden al een hogere premie voor de autoverzekering. Bij overlijdensrisicoverzekeringen wordt al meegenomen of de verzekerde een frequente roker is of korter dan 2 jaar geleden heeft gerookt. Vooral bij de zorgverzekeringen wordt er op dit gebied veel verwacht. Tabak en alcoholgebruik worden genoemd als belangrijke pijlers om de premie op te bepalen. Een goedkope autoverzekering kan je online berekenen op de-goedkoopste-autoverzekering.net

Overige autoverzekeringen