De voordelen van stootbanden

De veiligheid op grotere parkeerplaatsen wordt mede gewaarborgd door varkensruggen, ofwel stootbanden, aan te leggen. Dit zijn betonnen, rond aflopende “staven” (vaak geel of wit van kleur), die het einde van een parkeervak markeren en beschermen.

Daarom: Stootbanden

Stootbanden worden vooral aan de achterzijdes geplaatst; het verhindert automobilisten om over een ander parkeervak uit te rijden. Maar dat niet alleen; ook wordt er een stuk veiligheid gecreëerd voor de geparkeerde auto’s zelf, indien de parkeerplaats aan de uiteindes van stootbanden zijn voorzien. Zo kunnen rijdende voertuigen minder gemakkelijk geparkeerde auto’s schampen. Stootbanden zijn een stuk gebruiksvriendelijker dan betonnen palen of grote keien. Ziet de automobilist de kei of het paaltje niet tijdens het inparkeren, dan kan er een lelijke beschadiging aan de auto ontstaan. Zo niet bij stootbanden, deze zorgen voor een ‘bups-effect’ indien je er met je wielen tegenaan rijdt, maar er ontstaat -gelukkig- geen beschadiging aan de auto. Twee vliegen in één klap dus. Autobezitters worden immers vaak razend als de auto beschadigd raakt door een paal of kei op de parkeerplaats. Een dergelijke ‘beschermingsmaatregel’ schiet zijn doel voorbij m.b.t. ‘klantvriendelijkheid’.

Betondingen.nl

Stootbanden koopt u bij Betondingen.nl. Groot leverancier van praktisch alle producten m.b.t. beton. U hebt keuze uit velerlei stootbanden, van verschillende maten, kleuren en afwerkingen. Bezoek Betondingen.nl voor al uw betonproducten.