Dashboard camera

Dashboard camera’s, ook wel carcams of dashcams genoemd, zijn camera’s die je kunt bevestigen op de voorruit of achterruit van je auto. Deze nemen geluiden en beelden in (meestal) full HD kwaliteit op. Deze beelden zijn vrijwel identiek als dat wat u zelf tijdens een autorit waarneemt. Afhankelijk van de opslagmogelijkheden kun je de gehele rit opnemen. En deze beelden worden dus automatisch opgenomen, zodat u ze op een later moment weer kunt terugkijken. Waarom mensen dashboard camera’s kopen beschrijven we in dit artikel.

Dashcams: In het geval van een ongeval

Krijg je een ongeluk, terwijl het niet je fout is, dan heb je met een dashboard autocamera voldoende bewijs voor de verzekeraar tot je beschikking. Alleen al daarom is het in bezit hebben en gebruiken van een carcam een aanrader. Want als de tegenpartij met een geheel ander verhaal komt en de politie erbij haalt, kun je simpelweg de beelden laten zien. Ook verzekeraars zien steeds vaker het nut van deze dashboard cams. Sommige verzekeraars hebben zelfs speciale kortingen op de premie geregeld voor mensen die een dasboard cam gebruiken!

Bij misdrijven

het is helaas zo dat d’r ook misdrijven in het verkeer voorkomen. Voorbeelden van misdrijven zijn o.a. geweld, agressie maar ook nog ernstiger delicten zoals auto ongelukken waarbij drugs of drank in het spel is. Ben je hier slachtoffer van of zelfs getuige, dan kunnen de beelden die zijn opgenomen met je dashboard camera voor je of voor de ander getuigen.

Motion detection, wat is dat?

De meeste autocamera’s hebben een z.g. motion detection. Dit zijn sensoren die bewegingen signaleren. De camera kan dankzij dat automatisch starten met opnemen, zodra ze een beweging noteert. Dit is enorm handig. Want mocht je de auto onbeheerd achterlaten en er wordt ingebroken, of de auto raakt beschadigd, dan kunnen de beelden daarvan je helpen. Informatie kun je bijvoorbeeld aflezen aan kentekens en/signalementen van de dader.

Goedkope dashcam

Een dashcam hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo heb je vele goedkope dashcams op de markt. Vaak is hiervan de beeld kwaliteit iets minder en ontbreekt het aan extra opties. Toch is dit vaak genoeg om prima beelden te maken.