Daar gaan we weer…

Door minister Melanie Schultz van Haegen van Milieu en Infrastructuur zijn meerdere pogingen ondernomen om op het wegennet te bezuinigen. Omdat de verschillende onderwerpen niet goed doordacht zijn door haar en haar medewerkers worden de plannen weer geheel of gedeeltelijk door haar teruggedraaid. Zo werd de maximumsnelheid op de A13 verhoogd van 80 naar 100 kilometer, maar weer teruggedraaid naar 80.

De Rotterdamse wijk Overschie

Omdat deze weg door de dichtbevolkte Rotterdamse wijk Overschie loopt zouden vele bewoners met gezondheidsproblemen kampen, doordat de luchtkwaliteit door de verhoging van de snelheid ernstig zou worden verslechterd en dit dan voor een 27 seconden tijdwinst (werd door Ivo Stumpe, campagneleider van Milieudefensie uitgerekend.) Zo mogen de lampen ’s avonds toch weer een paar uurtjes aan boven de rijkswegen. Vele autorijders zeiden er ernstig bezwaar tegen te hebben als de verlichting boven de autowegen ’s avonds en ’s nachts gedoofd zouden worden. Ook op het voornemen om de komende verbindingsweg tussen de A13 en de A16, die komt lopen van de Rotterdamse wijk Ommoord naar Hillegersberg van tol te voorzien werd – na vele protesten – weer afgezien. Nu nog wachten op en hopen dat deze verbindingsweg, die door een mooi stukje natuurgebied gepland is toch ondertunneld zal worden. Bij deze charmante minister weet men het nooit, de plannen kunnen zo weer veranderd worden.

Binnen deze website hebben we hier al eerder over geschreven. Maar de genomen maatregelen blijven verbazen.

Wat merkt het verkeer hiervan in Rotterdam? Wij rijden veelvuldig op de A-13 en de A-20, er is naar ons idee minder file op genoemde wegen, omdat je gemakkelijker door kunt rijden met 100 km p/u. Voor de inwoners echter van Overschie is het een verademing -letterlijk- dat men weer standaard 80 km p/u zal rijden.

Autosloperij te Rotterdam

Bent u in het bezit van een sloopauto en wilt u deze in Rotterdam of omgeving verkopen? Dan is onze autosloperij uw oplossing op maat:

– Door heel Rotterdam en omgeving halen wij gratis uw sloopauto binnen 1 dag op.

– U ontvangt hierbij nog een aantrekkelijke vergoeding voor uw auto.

– Ook zult u het vrijwaringsbewijs direct mogen ontvangen van onze chauffeur

– Meld uw auto vandaag nog bij ons aan, of vraag vrijblijvend een offerte op bij Autosloperij Rotterdam