Autoverkoop tips!

Uw auto verkopen? Lees dan eerst onze verkooptips. Het is natuurlijk zonde om geld te laten liggen bij de verkoop van uw auto. Hoe kunt u het beste te werk gaan indien u uw auto wilt verkopen?

Auto verkoop tips!

  • Ga niet over één nacht ijs. Bent u al een tijdje van plan uw auto te verkopen, doe dit dan tenminste een half jaar voor het verstrijken van de APK keuring. Nieuwe kopers hechten er waarde aan dat de APK nog enige tijd geldig is, en dat u dus niet uw auto ‘snel nog even voor de APK keuring’ te koop aanbiedt. Degenen die een auto wil kopen is hier nl. vaak huiverig voor.
  • Verhelp kleine mankementen. Zijn er kleine, maar in het oog springende mankementen aan uw auto, zoals een kapotte hoedenplank, kapotte zonneklep of afgebroken benzine klep (en dergelijke) aan uw auto? Rijd dan even om naar een autosloperij; u kunt de onderdelen vaak zelf uitzoeken en eventueel voor een laag bedrag laten installeren. Dit kan u honderden euro’s schelen op de verkoopprijs van uw auto.
  • Lakschade & roestplekken verhelpen? Bezoek een winkel – eventueel online – waar u voor een laag bedrag auto roestplekken kunt verwijderen. Het aanzien van uw auto knapt hiermee ontzettend op.
  • Dagwaarde auto: controleer de dagwaarde (of inruilwaarde van uw auto) online, zo hebt u een reëel beeld van de vraagprijs voor uw auto
  • Natuurlijk zorgt u ervoor dat uw auto schoon is. Zowel van buiten als van binnen. Hebt u gerookt in de auto, was dan het asbakje. Zorg voor een frisse geur in uw auto; geur hangers zijn overal te koop bij benzinepompen (denk hierbij aan de ‘geur denneboom‘ die men aan de binnenspiegel bevestigd bijvoorbeeld).
  • Benadruk binnen een online-advertentie de pluspunten van uw auto. Benoem alle extra’s die uw auto biedt. Verspreid uw advertentie over meerdere advertentie websites. Marktplaats.nl staat nog steeds op nummer één wat betreft auto aanbod.
  • Neem foto’s van uw auto bij zonlicht. Zo komt uw auto het meest optimaal over.