Automatenstaal

Niet iedereen is bekend met automatenstaal. Het is een zogenaamde ongelegeerde staalsoort. Vroeger noemde men deze staalsoort meestal 9SMn28. Anders dan bijvoorbeeld staal van de kwaliteit 42crmo4. Aan het materiaal is zwavel toegevoegd, dit soort voor een goede verspaanbaarheid van het staal. Het staal kan redelijk gelast worden. Kijken we naar de sterkte, dan is het vergelijkbaar met St37.

Productieproces van staal

Het maken van staal kent nogal wat processen. Er zijn verschillende fabrieken bij betrokken. Tijdens de eerste fase moet de erts bewerkt worden zodat er ruwijzer ontstaat. Om dit voor elkaar te krijgen moeten er 3 processen uitgevoerd worden. Is er eenmaal ruwijzer, dan wordt het bewerkt tot ruwstaal. Tijdens dit proces lopen de temperaturen op tot zo’n 2000 graden Celsius. Tijdens stap drie wordt het ruwstaal bewerkt tot gewalst staal. Dit wordt gedaan bij een temperatuur van 1200 graden Celsius. Het gewalste staal wordt vervolgens nog verder bewerkt, afhankelijk van de klantwens. Zo kan het bewerkt worden tot een dikte van 0,12 millimeter bijvoorbeeld. Er zijn echter ook klanten die dikker staal willen, van 0,49 millimeter bijvoorbeeld.

Vervoer van staal

Wordt staal getransporteerd, dan wordt het goed verpakt. Dit is nodig om beschadigingen te voorkomen. Het transport kan op verschillende manieren plaatsvinden. Vaak wordt het gedaan per trein, schip of vrachtwagen. Het overgrote deel van het staal wordt per schip vervoerd. Het gaat de hele wereld over!

Auto goedkoop onderhouden? Dat is mogelijk!

Als u een nieuwe auto heeft gekocht dan wilt u het liefst zo min mogelijk kosten kwijt zijn aan onderhoud. Reparaties, onderhoud, apk keuringen: het is helaas onvermijdelijk. Een doe-het-zelf-garage, zoals Philip+, biedt uitkomst. Het concept is voor iedereen te begrijpen. Philip+, gevestigd in Schiedam (nabij Rotterdam) heeft de beschikking over een aantal hefbruggen en alle soorten gereedschappen. Door via de website een brug te reserveren, kunt u geheel alleen aan uw auto sleutelen. Dit kan al vanaf € 10 per uur. Zijn er reparaties die te hoog grepen zijn voor u? Geen probleem, want onze experts helpen u graag een handje. Het is ook mogelijk om uw auto bij een DHZ garage apk te laten keuren. De Algemene Periodieke Keuring is verplicht voor auto’s in Europa, ter bevordering van de veiligheid en bescherming van het milieu. Heeft u een benzineauto dan betaald u slechts € 19 voor de apk. Beschikt u over een dieselauto? Dan betaald u, vanwege een verplichte roetmeting, € 39 voor een apk keuring. In combinatie met een grote of kleine buurt is de apk zelfs gratis! Complexe reparaties, zoals een lekke uitlaat of een kapotte snaar, kunt u beter aan de experts van een zelf-sleutel-garage overlaten. Voor een prijsopgaaf neemt u contact op met Philip+.