Auto recyclen & onderdelen verwijderen

Voordat de onderdelen van een sloopauto kunnen worden verkocht moet eerst een proces worden doorlopen wat tijd en werk vergt. Onze autosloperij verkoopt in principe geen onderdelen, op enkele zaken na als nog zeer goede autobanden. Dit neemt niet weg dat ook wij te maken krijgen met het verwijderen van onderdelen, bij iedere sloopauto door ons opgekocht.

Onderdelen verwijderen

Zo moet de accu uit de auto worden gehaald, de oliën (denk aan motorolie, remolie, versnellingsbakolie), maar ook diverse vloeistoffen die feitelijk overbodig zijn. Dit kan zijn de koelvloeistof en de ruitensproeivloeistof.  Daarnaast moet brandstof dat nog in de wagen zit er vanzelfsprekend ook worden gehaald. Dit kan zijn benzine, LPG of diesel. Het aircogas is ook overbodig en dient eveneens te worden verwijderd. Mochten er nog andere stoffen in de auto zitten, dan geldt hiervoor hetzelfde. Alles moet er uit. Andere zaken die nog uit de auto kunnen worden gehaald zijn de katalysator en de banden. Is dat allemaal in orde, dan is de auto optimaal ontdaan van belangrijke zaken.

Auto Recycling Nederland

Onze autosloperij maakt gebruik van de afvoerdiensten van ARN (auto recycling Nederland), hierdoor hoeven wij dergelijke afvalverwerking niet alleen uit te voeren en daarbij komt dat auto’s middels ARN uiteindelijke tot ‘ijzerbrokken’ vermalen worden, waarna het ijzer omgesmolten kan worden tot bruikbaar materiaal. Wanneer onze autosloperij de autobanden niet verwijderd, zullen deze via ARN weer een tweede leven krijgen als rubbertegels bijvoorbeeld! Verrassend wat er allemaal kan ontstaan vanaf een sloopauto/ autowrak!

U ziet; iedere ‘schrootauto’ kan nog ‘een tweede leven’ krijgen! Verkoopt u aan ons uw oude sloopauto, of total loss schadeauto, dan krijgt deze een mooie eindbestemming, en u ontvangt een bedrag naar marktwaarde van de auto.

Sloopauto ophaaldienst

Onze RDW erkende autosloperij haalt gratis uw oude ‘wrak’ op (sloopauto of schadeauto), binnen dezelfde dag nog, waarbij wij u contant uitbetalen en u het vrijwaringsbewijs uitreiken. Zodra wij uw auto op onze oplader hebben gereden, zullen wij uw auto direct afmelden bij de RDW.

Maak gebruik van onze sloopauto ophaaldienst binnen verschillende gemeentes, zoals Hoofddorp, Amsterdam en Haarlem, maar ook in Zuid Holland zijn wij actief, zo komen wij ook in Leiden, Den Haag,  Zoetermeer en Rotterdam!